donderdag 14 juni 2012

Plantenkennis

Bron: Nieuwsbrief Ontwikkelcentrum

Afbeelding PlantenkennisDe online versie van de cd-rom Groene ruimte; herkennen en toepassen van planten is herzien. 
Het materiaal is onderdeel van een groter geheel: per mbo-niveau (1 t/m 4 en AKA) is een Wikiwijs-arrangement samengesteld. Naast informatie over en foto’s van 900 planten vindt je er ook diagnostische toetsen.

De Plantenkennisbibliotheek is afgestemd op de Plantenkenniskaart en ontwikkeld door de branchevereniging VHG. In deze kaart wordt beschreven wat van een leerling op een bepaald niveau verwacht mag worden op het gebied van plantenkennis.

Voor ieder niveau staat op de Plantenkenniskaart aangegeven hoeveel planten een leerling van iedere groep moeten kennen. Je kunt als docent zelf bepalen welke planten je voor je leerlingen belangrijk vindt. Op niveau AKA en 1 hoeft een leerling alleen een plant te herkennen en te benoemen met de Nederlandse naam. Op niveau 2 moeten een leerling daarnaast de wetenschappelijke Geslachtsnaam en de soortnaam kunnen noemen. Ook moet hij aangeven hoe een plant onderhouden moet worden. Op de niveaus 3 en 4 moet de leerling bovendien de vari√ęteiten en cultivars kunnen noemen. En moeten ze aangeven op welke manier de planten toegepast kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten