maandag 11 juni 2012

Arbocatalogus

 
Doordat het werken in groene sectoren verandert, zijn soms nieuwe maatregelen nodig om gezond en veilig te kunnen blijven werken. De arbocatalogus is daarom aangevuld met enkele nieuwe onderwerpen:
 • Zoönosen, beroepsgerelateerde infectieziekten en insectenbeten en -steken (in de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening)
 • Grote grazers en overig vee (in de arbocatalogus bos en natuur)

 •  
  De arbocatalogus is een praktisch hulpmiddel bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. De arbocatalogus is geschreven voor iedereen die werkt in de agrarische en groene sector. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden in het werk hebben werknemers- en werkgeversorganisaties samen oplossingen en aanbevelingen op een rij gezet.

  De arbowetgeving is vaak vaag en niet toegespitst op de agarische en groene sector. Daarom is in de arbocatalogus vastgelegd hoe je als bedrijf, werkgever en werknemer gezond en veilig kunt werken en daarmee voldoet aan de eisen die de wet stelt. Ook de arbeidsinspectie ziet de werkwijzen zoals die in de arbocatalogus staan omschreven als een gezonde en veilige werkwijze, waarmee je aan de wet voldoet.

  Zoeken in de arbocatalogus
  Selecteer eerst de sector waarvan je iets wilt weten. In beeld verschijnt dan een lijst van aandachtsgebieden en bijbehorende onderwerpen. Je kunt ook een trefwoord opgeven. Dan verschijnen alle documenten uit de arbocatalogus waar het trefwoord in voorkomt.

  Arbocatalogus sector bos en natuur: link
  Arbocatalogus sector hoveniers en groenvoorziening: link

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten