dinsdag 19 juni 2012

App Natuur in NL

Bron: Alterra

Zojuist is de app ‘Natuur in NL’ uitgekomen. Deze app maakt het mogelijk de tochten die beschreven worden in het boek Natuur in Nederland (aanwezig in de mediatheek op nummer: 502.3) van de Wageningse hoogleraar Frank Berendse zelf te maken. Van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels. Wie de tochten van Berendse altijd al zelf had willen maken, kan dat nu doen.

Met de app Natuur in NL komt Natuur in Nederland echt tot leven. Je iPhone of Android smart phone voert je met gps en een overzichtelijk kaartje langs juist die punten waar iets moois valt te beleven. Bij ieder punt wordt verteld wat er te zien, te horen of te ruiken valt. Je hoort dan ook de vogels of kikkers op die plek of je kunt de afbeeldingen bekijken van de wilde planten die hier groeien. Frank Berendse: “De filosofie is dat de wandelaar of fietser wel de nodige info krijgt, maar niet te veel op zijn mobiel kijkt en zoveel mogelijk van de natuur om hem heen geniet.”

Met de app kun je de tochten die je wilt maken, kiezen uit de tien landschappen van Nederland. Je kunt ook de kaart van Nederland bekijken om te zien welke route het dichtstbij is of kiezen uit wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. Voor de niet app-gebruikers is het mogelijk de routes te
downloaden en uitgeprint mee op reis te nemen. De eerste versie van de app bevat vijf wandelingen en twee fietstochten maar zal spoedig worden aangevuld.

De app is het resultaat van een unieke samenwerking tussen jonge technologiebedrijven en Wageningen UR. De technologische basis is het Shoudio Platform dat nieuwe mogelijkheden schept voor audiotours, soundwalks en muziekalbum-wandelingen. Aan dit platform zijn nieuwe faciliteiten toegevoegd voor gedetailleerde topografische kaarten, navigatie, een offline optie en afbeeldingen van planten en dieren. De app werd ontwikkeld in samenwerking tussen Roeland Landegent (Shoudio, techniek en software), Emke Teitsma (MyTotem, producer), Henk Meeuwsen (Meeuwsen Natuurgeluiden), Elske Verharen (ontwerpbureau x-hoogte) en Wies Vullings, Jappe Franke en Frank Berendse.
De app is gratis te downloaden in de iTunes App Store onder "Natuur in Nederland" of via de directe iTunes link.

Of voor android smart phones in de Google Play Store onder "Natuur in Nederland" of via de
directe Google Play link.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten