dinsdag 14 mei 2013

Symposium zeezoogdieren

Op 25 juni wordt een symposium over zeezoogdieren gehouden op onze school, georganiseerd door Leon Langhout, student Eco- en wildlife studies

In verschillende landen sluiten dolfinaria hun deuren. Verschillende organisaties zijn tegen het houden van zeezoogdieren in gevangenschap, maar toch trekken deze dieren veel bezoekers.

Welke conclusies kunnen hier uit worden getrokken?
Wat is het doel van het bestaan van dolfinaria en dierentuinen?
Zijn deze bedrijven nodig om zeezoogdieren in het wild te helpen?

Tijdens het symposium zal worden ingegaan op deze vragen. Sprekers van Dolfinarium Harderwijk en WSPA Nederland zullen een lezing geven over de hoofdstelling: “Om zeezoogdieren in het wild te helpen is het nodig om zeezoogdieren in dolfinaria en dierentuinen tentoon te stellen.”

Debat

Na de lezingen zal er gedebatteerd worden over de volgende substellingen:
  • Alleen educatieve presentaties hebben bestaansrecht.
  • Wildvang is noodzakelijk om aan de vraag van dolfinaria en dierentuinen te voldoen.
  • Zeezoogdieren in dolfinaria en dierentuinen krijgen voldoende verrijking om stress tegen te gaan.
  • De richtlijnen in het 'dierentuinenbesluit'zorgen ervoor dat zeezoogideren in dolfinaria en dierentuinenen leven in de juiste omstandigheden.

Aan dit debat wordt op een ludieke manier vormgegeven en kan iedereen deelnemen.

Sinds de documentaire ‘The Cove’ zijn steeds meer mensen bezig met dit onderwerp. Onder studenten van Helicon is het opgevallen dat veelinformatie op het internet negatief is omtrent zeezoogdieren in dolfinaria en dierentuinen. De andere kant van het verhaal, dat van de bedrijven en dierverzorgers welke iedere dag met deze dieren werken, is minder groot vertegenwoordigt.

Om studenten een volledige mening te kunnen laten vormen is het nodig om zoveel mogelijk feiten boven water te krijgen. Twee verschillende sprekers, met hun visie op de hoofdstelling, zorgen er voor dat studenten daar samen over kunnen discussiƫren.

Datum en locatie

Datum:25 juni 2013
Locatie: Netwerkschool Helicon Opleidingen MBO Velp
Larensteinselaan 26B
6882 CT Velp
Tijd18.00 uur – 21.30 uur

Interesse?

Het belooft een interessante avond te worden waarbij interessante lezingen, maar ook enkele prikkelende substellingen, de revue zullen passeren.

De deuren van de school zijn vanaf 18.00 uur geopend. De officiƫle opening is om 18.15uur en wordt verricht door Leon Langhout, organisator van dit symposium en student Eco & Wildlife studies van Netwerkschool Helicon Opleidingen, MBO Velp.

Aansluitend volgen de lezingen met daarna het debat.

Inschrijven!

Wil je aanwezig zijn bij dit symposium? Schrijf je dan nu in via leonlanghout@gmail.com onder vermelding van: aanmelden “Zeezoogdierensymposium” op 25 juni a.s.
Doel van dit symposium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten