donderdag 23 mei 2013

Nieuwe versie wikiwijs

Bron: www.wikiwijs.nl

Veranderingen en nieuwe functionaliteiten


Om de nieuwe mogelijkheden te ontdekken is een gedetailleerde beschrijving in de vorm van een handleiding beschikbaar.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van alle veranderingen en nieuwe functionaliteiten:

Wikiwijs toolbarIn de nieuwe versie van Wikiwijs wordt na het openen van leermateriaal de Wikiwijs toolbar getoond. Via de toolbar kun je leermateriaal beoordelen, opslaan als favoriet of gebruiken in een arrangement. Ook kun je het materiaal via Facebook voorzien van het predikaat ‘vind ik leuk’ of de url delen op Hyves of Twitter.

Badges en bedankjes verdienenJe kunt voortaan voor het maken/delen van arrangementen, het beoordelen of delen van leermateriaal en het toekennen van keurmerken in Wikiwijs badges verdienen. De badges zijn zichtbaar in het persoonlijke profiel. Ook is het mogelijk om collega’s te bedanken voor het achterlaten van een beoordeling bij materiaal.

Uitgebreid zoeken vernieuwdUitgebreid zoeken is met ingang van deze nieuwe versie vernieuwd. Zo worden de zoekfilters overzichtelijker gepresenteerd en kun je zowel het aantal gevonden leermaterialen of informatiebronnen afzonderlijk oproepen. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om te filteren op onderwijssector.

Zoekresultaat alsnog verfijnen naar onderwijssectorIn de nieuwe versie is het mogelijk om een zoekopdracht later alsnog te verfijnen naar onderwijssector.

Zoeken op arrangementen en Digibord softwareVanaf nu kan met ‘uitgebreid zoeken’ via een zoekfilter specifiek op Wikiwijs-arrangementen en Digibord sofware worden gezocht. Ook zijn beide documenttypes voortaan herkenbaar als apart documenttype via een icoon in de zoekresultaten.

Verbeterde weergave zoekresultatenboxDe weergave en leesbaarheid van de zoekresultatenbox is verbeterd. Ook wordt onderwijssector waarop je gezocht hebt voortaan getoond.

Ebook downloaden vanuit zoekresultatenIn het zoekresultatenoverzicht wordt voortaan via een icoon aangegeven wanneer het leermateriaal te downloaden is als epub, een gratis en open e-bookformaat. Door erop te klikken kun je het Ebook direct downloaden.

Aanpassingen ‘meer details’
Binnen de optie ‘meer details’ (zichtbaar vanuit de zoekresultaten) wordt vanaf nu automatisch de naam van de auteur bij het leermateriaal vermeld als het om een arrangement gaat. De naam van de auteur is ook klikbaar als url. Bij het klikken op de url wordt het profiel van de auteur getoond. Ook wordt via een mouse-over over het copyrightlogo nadere informatie over de aard van de copyrightbepalingen gegegeven.

Weergave studiebelasting bij zoekresultaten
Daar waar de studiebelasting van leermateriaal bekend is, wordt deze bij het leermateriaal getoond in het overzichtsscherm van de zoekresultaten.

Contact leggen met auteur van een arrangementIn de nieuwe versie is het mogelijk contact te leggen met de auteur van een arrangement, zonder dat het mailadres van de auteur rechtstreeks wordt prijsgegeven.

Melding bij ontbreken zoekresultaten
Voortaan wordt direct een waarschuwing getoond wanneer bij ‘uitgebreid zoeken’ een combinatie van filters en/of trefwoorden is ingevoerd die geen zoekresultaten oplevert.

Automatisch doorlinken bij invoeren url niet bestaande startpaginaWanneer bij vergissing een url naar een niet bestaande startpagina wordt ingevoerd,verschijnt een Wikiwijs-scherm met een melding waarin staat dat je na 15 seconden automatisch wordt doorgestuurd naar een overzicht van alle bestaande startpagina’s.

Nieuw leermateriaal als zodanig herkenbaarNieuw leermateriaal is voortaan in het overzichtsscherm van de zoekresultaten herkenbaar via de aanduiding ‘nieuw’.

Bekijk suggesties in zoekresultatenNa een zoekactie op Wikiwijs kun je vanuit het overzichtsscherm van de zoekresultaten kiezen voor de knop ‘Bekijk suggesties’. Van ieder documenttype wordt dan, afhankelijk van de sortering (hoogst gewaardeerd, relevantie etc) het best passende zoekresultaat getoond (dit lijkt op ‘Doe een gok’ bij Google).

Nieuwe mogelijkheden beheer keurmerken (uitsluitend voor keurmerkgroepleden)In de nieuwe versie is het mogelijk het gebruik en het resultaat van uitgedeelde keurmerken te monitoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten