donderdag 23 mei 2013

Zoekmachines voor apps

Bron: www.manssen.nl

Op de site van André Manssen staan 6 zoekmachines voor apps met een korte bespreking.


Quixey
#1. Quixey
Volgens het blog QueroMedia indexeert Quixey beschikbare apps op verschillende platformen en het doorzoekt ook webinhoud dat apps bevat. Daardoor geeft Quixey in de zoekresultaten apps voor allerlei platformen weer, zowel gratis apps als apps waar je voor moet betalen. Het de bedoeling is dat je met Quixey zoekt op de functie van de app, in plaats van bijvoorbeeld de naam of de categorie van de app. In de zoekbalk staat dan ook de voorgeschreven vraag: “What do you want to do?”. Een simpel antwoord op de vraag volstaat om een reeks apps te vinden die aan jouw behoeften voldoen. Meer over deze zoekmachine kun je lezen op QueroMedia in het artikel “Quixey, de functionele zoekmachine voor apps“.

#2. App Search! van Yahoo!
Yahoo
TabletGuide.nl noemt de zoekmachine voor apps van Yahoo!. TabletGuide schrijft: “Yahoo heeft een zoekmachine ontwikkeld, speciaal voor apps. Je kunt het assortiment van de Android Market en de Apple App Store doorzoeken. De resultaten zijn vervolgens te filteren op prijs en categorie. Een app downloaden kan via de QR code of via een link die je gemaild wordt. Natuurlijk kun je ook gewoon doorklikken naar de store van je keuze… (Bron)”
#3. uQuery
uQuery
uQuery is a search engine focused on the emerging market of mobile applications. We have listened to many requests of the community and the frustration of being able to search and find applications on the iTunes AppStore. With hundreds of thousands of applications available on the AppStore, it has become tremendously difficult to find the right application. (Bron)”
#4. Bridgingapps
BridgingApps
Met Bridgingapps vind je apps makkelijk op zoekterm. Met meer uitgebreide zoekcriteria kun je bijvoorbeeld je niveau van vaardigheden of taalniveau instellen om nog gerichter die apps te vinden die aansluiten bij je vraag. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook apart zoeken in iTunes of Android Market, erg handig als je apple of juist Android gebruikt. (Bron)”
Mocht jij nog een zoekmachine weten voor apps (iPhone, iPad, Android, Windows, enz., dan nodig ik je van harte uit om hieronder een reactie te plaatsen met de naam en URL van de zoekmachine.
#5. Eduapp.
eduapp
En dan is er natuurlijk ook nog de Nederlandse website Eduapp.nl. Hier kun je zoeken naar educatieve apps. “Eduapp is de meest overzichtelijke portal om educatieve apps voor school en thuis te vinden. Zoek op vakgebied, leeftijd en zelfs specifiek op leergebied. Organiseer je apps in lijsten en deel ze met anderen. Eenvoudig en online op computer of tablet, zonder downloads of installatie.”
#6. Tabletportaal
tabletportaal
Eigenlijk geen zoekmachine, maar: “Het Tabletportaal is sinds 2011 online en biedt, tot op de dag van vandaag, de grootste verzameling educatieve apps voor het basisonderwijs. Net als in het Schoolbord- en Kleuterportaal, kan er makkelijk en gratis worden gezocht naar lesmateriaal (apps). De apps worden geselecteerd door leerkrachten uit het basisonderwijs en worden getoetst op kwaliteit en inzetbaarheid. Wij proberen ons zoveel mogelijk te beperken tot Nederlandstalige apps…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten