donderdag 21 maart 2013

Pdf als bladerboek

Bron: www.computertotaal.nl

Via Flipsnack kun je van ieder willekeurig pdf-bestand een mooi online bladerboek maken. Dat oogt niet enkel fraaier, maar ook een stuk professioneler. Hieronder wordt in drie stappen uitgelegd hoe je te werk gaat.

1. Registreren

Surf naar FlipSnack.com. Klik daarna bovenaan op de knop Make a flipping book. De dienst is volledig gratis, maar vereist wel een registratie met naam, e-mailadres en wachtwoord. Ook kun je Flipsnack-account koppelen aan je Facebook-, Gmail-, Twitter, Yahoo!- of MySpace-account zodat je verder geen gegevens hoeft in te vullen. Na een registratie of het koppelen van een account kun je direct aan de slag. Allereerst moet je een titel voor uw flashboek invoeren. Vervolgens selecteer je een pdf-bestand. Via My Computer kun je op je harde schijf een bestand kiezen. Klik op de Browse-knop om een pdf-bestand van maximaal 500 pagina's te kiezen. Blader naar de juiste bestandslocatie en kies Openen. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan dit enige tijd in beslag nemen. Wil je een pdf-bestand dat online staat gebruiken? Kies dan Import from URL en voer het webadres in. Is het uploaden voltooid? Gebruik dan de blauwe Next-knop om verder te gaan naar de ontwerpmodus.


In slechts enkele minuten maak je van je pdf-bestand een mooi boek in flashformaat.

2. Personaliseren


Via Choose Template krijg je een idee over de vier verschillende soorten flipbooks die je kunt maken via Flipsnack. Van een widgetachtig exemplaar of boek met hardcover tot magazinestijl of ingebonden exemplaar. Hier is gekozen voor een Classic flip. Zodra je op één van de vier sjablonen geklikt hebben, verschijnt er onder Preview een voorvertoning. Je kunt de pijltjestoetsen gebruiken om door het flipbook heen te bladeren. Wanneer je in het midden van het boek klikt, krijg je een voorvertoning op volledige schermgrootte.
Helemaal onderaan, bij Settings, kun je de vormgeving verder afstellen naar eigen smaak. Je kunt de stijl en kleur van de achtergrond aanpassen en de grootte van het magazine wijzigen. Bij Controls heb je een aantal mogelijkheden wat betreft het bladeren door het magazine. Of de pijltjestoetsen altijd in beeld moeten blijven, of er miniaturen onderaan moeten staan, of dat lezers het pdf-bestand mogen downloaden naar hun harde schijf.


Je bepaalt de kleur, achtergrondstijl en grootte volledig zelf.

3. Delen

Zodra je klaar bent met de vormgeving en de functies van je flipbook, kun je op de Finish-knop drukken. Via Edit name kun je eventueel de naam van je flipbook nog wijzigen. Flipsnack heeft een unieke url gegenereerd, zodat je je pdf eenvoudig kunt delen met vrienden of familieleden. Gebruik de Copy-knop om de url naar je klembord te kopiëren. Met de gekleurde knoppen helemaal onderaan is het zelfs mogelijk om je flipbook via Facebook, Twitter of e-mail te delen. Klik op Post to wall om het magazine als prikbordbericht op je Facebook-profielpagina te publiceren. Wilt je je boek liever delen via Twitter? Klik dan op Tweet. Je krijgt vervolgens een Twitter-bericht te zien in de vorm van 'Check out this flipping book!' plus de unieke url. Via Send email kun je de url van je flipbook naar je vrienden of collega's versturen. Wil je het flipbook aan je eigen site toevoegen? Gebruik dan de Free Embed-knop. Let wel, de gratis versie is gelimiteerd tot maximaal 15 pagina's. Ook wordt er een watermerk getoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten