dinsdag 12 maart 2013

Groen onderwijs

 
Tot voor kort was het een grote opgave om objectieve informatie over groen onderwijs te bemachtigen. Nu niet meer, want Stichting S[i]lo heeft op haar website groenonderwijs.nl alle belangrijke feiten en cijfers op een rij gezet.

 
S[i]lo is vooral bekend als uitgever van het Vakblad Groen Onderwijs, maar verleent ook veel diensten aan het groen onderwijs en aanverwante organisaties. Door deze achtergrond is de organisatie uitstekend op de hoogte van wat er speelt binnen het groen onderwijs op allerlei terreinen, van deelname aan en doorstroming binnen het groen onderwijs tot aansluiting op de arbeidsmarkt, maar ook leermiddelenontwikkeling en de professionalisering van docenten.

Een actuele stand van zaken van het groen onderwijs in Nederland in al zijn aspecten, was nog nergens beschikbaar. Bovendien is objectieve informatie over het groen onderwijs zeer gefragmenteerd, moeilijk te vinden en moet het vaak nog gefilterd worden uit grote databestanden. Voor het samenstellen van Feiten en Cijfers is gebruik gemaakt van objectieve informatie zoals statistieken, rapporten, jaarverslagen, websites en databases. Deze informatie is per thema gebundeld en beschreven in een dertiental hoofdstukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten