donderdag 21 februari 2013

App open dagen

Bron: www.vives.nl

EDG Media heeft onder het merk TKMST een gratis open dagen app ontwikkeld waarmee scholieren snel en met gemak contact leggen met vervolgopleidingen. Open dagen geven scholieren een goed beeld van de inhoud van een studie, het studie-aanbod en de sfeer op een instelling alvorens zich voor een studie in te schrijven.

De app bundelt alle open dagen in Nederland in één applicatie en biedt gebruikers handige functionaliteiten om zich direct aan te melden voor een open dag, favorieten te bewaren, direct contact met studenten of een instelling te leggen (via facebook en twitter) en te navigeren naar de open dag zelf (te voet, met fiets, ov of auto). Met de app op de telefoon heeft de scholier de informatie en contactgegevens rondom open dagen altijd binnen handbereik.De applicatie biedt scholieren een overzicht van alle aankomende open dagen (MBO, HBO, WO) in Nederland en biedt hulp bij het maken van een studiekeuze. Naast de hoofdfunctionaliteiten van de app, kunnen scholieren ook instellingsbrochures aanvragen en vinden zij aanvullende informatie over het opleidingenaanbod van een instelling, de kwaliteitsgegevens en stadsinformatie.

Open dagen zijn doorslaggevend voor de studiekeuze, blijkt uit onderzoek door OIG (Onderwijs Innovatie Groep). 83% van de scholieren geeft aan door te willen studeren. 82% zoekt zelf naar informatie over studies waarvan 73% via het bezoeken van een open dag.

De TKMST open dagen app is ontwikkeld door twee afstuderende studenten in samenwerking met 4NET en Ambrero in opdracht van EDG Media. Met de app ondersteunt EDG Media scholieren in het voortgezet onderwijs en het MBO bij het maken van hun studiekeuze. EDG Media verzorgt al langer ondersteuning tijdens de oriëntatie- en verkenningsfase in het studiekeuzeproces onder de naam TKMST door middel van haar website, magazine, gids en studiekeuzetests.

De app is gratis te downloaden op www.TKMST.nl/Opendagenapp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten