maandag 18 april 2016

Grote bestanden versturen

Op de site van het tijdschrift computertotaal worden een aantal sites besproken waarmee grote bestanden per mail kunnen worden verstuurd:


WeTransfer

Eén van de redenen om enthousiast te worden van WeTransfer, is het feit dat de interface zo eenvoudig is dat iedereen het kan begrijpen. Je klikt simpelweg op de knop Voeg bestanden toe, vult je e-mailadres in, het adres van de ontvanger en uiteraard het bijbehorende bericht, en klaar is kees. De ontvanger krijgt een link waarmee het bestand (of de bestanden) gedownload kunnen worden gedurende een periode van 10 dagen. Daarna worden ze van de server verwijderd. Lees ook: Snel bestanden versturen met Infinit.


Met WeTransfer kun je gratis tot 2 GB aan bestanden per keer sturen. Meer kan ook (evenals een langere bewaartijd), maar daarvoor ga je betalen.

DropSendNB: DropSend werkt ook fantastisch, maar is gratis wel beperkt tot 5 keer per maand.


SendAnywhere

 NB: Met Send Anywhere heb je geen limiet in grootte, maar óók veel minder tijd.


Ge.tt

Ge.tt werkt ongeveer hetzelfde als WeTransfer, alleen zijn er wat nuanceverschillen. Bij Ge.tt heb je bijvoorbeeld wel een account nodig om bestanden te versturen (gelukkig niet om te ontvangen). Het uploaden en versturen van bestanden is daardoor iets omslachtiger, maar lang ben je er zeker niet mee bezig.
Klik op Create Account op de website van Ge.tt en vul je gegevens in, of log snel in met Facebook of Twitter. Als je bent ingelogd, kun je bestanden gaan uploaden door aan de linkerkant op Add files te klikken. Daarna kun je middenin het scherm het e-mailadres van de ontvanger intypen en een tekstbericht bijvoegen. De ontvanger krijgt een link in zijn mailbox, waarmee hij het bestand kan bekijken. Downloaden van het bestand kan via de knop Downloaden aan de linkerkant. Handig is dat je als verzender Facebook-achtige notificaties krijgt als een bestand is gedownload door de ontvanger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten