maandag 21 januari 2013

Films over slim zoeken

De bibliotheek van de Hogeschool van Amsterdam heeft zeven korte video’s gepubliceerd over “Slim Zoeken”. Deze video's maken deel uit van een serie video's over informatievaardigheid. Hoe kun je op een slimme manier informatie vinden? Studenten leggen hierin uit aan studenten.

Er staan op dit moment  zeven video's op de site:
- Onderzoeksrapport : 
Onderzoeksrapporten kunnen heel bruikbaar voor je studie. In deze video vind je een aantal tips over het vinden van die rapporten op het internet.
- Deskresearch:  Je krijgt uitleg over wat deskresearch is. Ook zijn er tips over gebruik van slimme zoektechnieken om betere resultaten te krijgen met Google.
- Afbeeldingen: Er zijn verschillende mogelijkheden om afbeeldingen te vinden. Wat doe je als je alleen afbeeldingen wilt die (onder bepaalde voorwaarden) vrij mag gebruiken? 
Wat doe je als je alleen afbeeldingen wilt die (onder bepaalde voorwaarden) vrij mag gebruiken? 
- Achtergrondinformatie websites: Hoe kun je meer te weten komen over de organisatie achter een website? Een korte uitleg hiervan kun je hier zien
- Betrouwbaarheid van websites: Het is vaak lastig om te beoordelen of een website betrouwbaar is en je die kunt gebruiken voor je studie. In deze korte clip leer je waar je op kunt letten.
- Samenvattinegen van boeken
- Zoeken naar taaladvies: Je kunt heel snel en handig advies vinden over taal en spelling. Enkele tips vind je hier.


Deze serie video's zal komend jaar worden uitgebreid!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten