dinsdag 12 november 2013

Websites

Hieronder een aantal leuke websites met ict toepassingen:

- www.memofon.com Een handig hulpprogramma waarmee Mindmaps kunnen worden gemaakt. De Mindmap wordt gemaakt door het invullen van tekst.

- www.youdipity.com Met YouDipity wordt een zogenaamde 'Dipitie' gemaakt: een verzameling informatie die met een speciale editor vormgegeven kan worden zodat er digitaal lesmateriaal, een cursus of een e-book ontstaat.

- www.emaze.com Emaze is een nieuwe tool waarmee flitsende presenties in elkaar kunnen worden gezet. Het kenmerk van Emaze is het schuiven over het scherm. Het ontwerpen van de presentatie gaat met behulp van templates. De tool is webbased en er hoeft geen software te worden geïnstalleerd.

- www.gratisfotodownloaden.be/  Alle fotos op deze site vallen onder de term 'Creative Commons', zijn rechtenvrij en mogen gratis voor commerciele doeleinden gebruikt worden.
Kijk voor het rechtenvrij downloaden van foto's ook eens op dit blog.

- http://www.simpeleuitleg.nl/ Artikelen met een simpele uitleg over allerlei elektronische apparaten w.o. computers, tablets, e.d.

- http://ict-idee.blogspot.nl/p/van-tot-z.html Alfabetisch overzicht van allerlei ict toepassingen met handleidingen.

- http://vimeo.com/channels/maandag Iedere maandag verschijnt op dit kanaal een nieuwe editie van Maandag. In het filmpje, in de vorm van een screencast, en optioneel de pdf, staat iedere week een sociale media-tool centraal waar in het onderwijs mee gewerkt kan worden. Zowel het filmpje als de pdf zijn opgebouwd uit drie onderdelen: 1. Wat is het en hoe werkt het? 2. Wat kan ik ermee tijdens mijn lessen? 3. Waarom zou ik het gebruiken?

- http://mbo-groen.wikiwijs.nl/ Sinds kort is heeft het MBO Groen een eigen startpagina binnen Wikiwijs. Via deze startpagina kunnen Groen-docenten nog gerichter zoeken in meer dan 250 arrangementen die hun collega’s gemaakt hebben. De arrangementen hebben allemaal het keurmerk Groene Arrangementen gekregen. Het keurmerk wordt verleend nadat de arrangementen door collega-docenten zijn beoordeeld aan de hand van een aantal criteria.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten