vrijdag 14 maart 2014

Videochatten

Bron: blog Droog's leren delen

Via vLine is het heel eenvoudig om een online videochat te starten. Het kan snel, binnen een minuut, er zijn geen downloads nodig en het is  volledig gratis. vLine is heel handig voor gebruik in het onderwijs, bijvoorbeeld om in groepjes effectief te samen te werken. vLine kan ook prima privé gebruikt worden, bijvoorbeeld om even met zoon of dochter of opa of oma bij te praten.

vLine Start a Video Chat 2014-02-21_0825

Hoe het werkt?
Stap 1. Klik op Start a videochat
Stap 2. Vul de naam in waaronder je zichtbaar wil zijn
Stap 3. Geef toestemming om je camera en microfoon te gebruiken
Stap 4. Deel de gegenereerde link via mail, Twitter, Facebook of Google+

vLine link invite 2014-02-21_0822

Stap 5. Videochat
vLine is een nieuw type videochat, gebaseerd op WebRTC, en kent geen vertraging bij internationale verbindingen. Het is mogelijk om in een klik meerdere mensen toe te voegen. Voor een goede kwaliteit wordt wel aangeraden niet meer dan 5 verbindingen tegelijk te hebben. De verbinding kan in principe de hele dag open gelaten worden, om af en toe even wat te kunnen zeggen. De link kan ook worden stopgezet en later opnieuw worden gebruikt. Je kunt het beeld en geluid tijdens een gesprek tussendoor ook even ‘bevriezen’, als je iets wilt doen of zeggen dat niet alle gesprekspartners hoeven te zien of horen.

Niet onbelangrijk: Op dit moment werkt vLine alleen nog via de Chrome en Safari browsers en nog niet voor iOS en Androïd maar dit zit er allemaal wel aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten