dinsdag 14 juli 2015

Foto's bewerken

Bron: http://edu-curator.blogspot.nl/

Hieronder twee tools om foto's te verkleinen en/of aan te passen

FotoVerkleinen.nl


Op FotoVerkleinen.nl kun je gratis foto's en plaatjes bijsnijden en verkleinen. Open de foto en verklein of crop. Je kunt de foto bijsnijden naar een aantal voorgedefinieerde formaten voor Google+, Facebook of Twitter headers of je eigen formaat kiezen. Bewaar of e-mail het resultaat of deel het op Facebook, Twitter of Google+. Het biedt ook een aantal basis functies: vrij tekenen, tekst toevoegen, roteren, spiegelen en rechthoek tekenen. Handige optie als je een schermafdruk (screenshot) wilt voorzien van pijlen, tekst, e.d.


De optie om bijvoorbeeld schermafdrukken te bewerken vind je hier:

Conclusie

  • FotoVerkleinen.nl is een handige, eenvoudig te bedienen gratis online tool als je even snel een foto's of afbeelding wilt verkleinen (of vergroten) of een schermafdruk wilt bewerken (pijlen, tekst, e.d.).
  • Je hoeft geen account aan te maken of wat dan ook. Je kunt meteen beginnen: foto of afbeelding uploaden of plakken en gaan...

FotoAanpassen.nl


Op FotoAanpassen.nl kun je snel een foto bewerken of aanpassen. Je kunt dat hier direct online, gratis en zonder een account te hoeven aanmaken via je browser doen. Upload je foto of vul de URL in van een foto op internet.

Je kunt daarna eenvoudig je foto verkleinen, verscherpen, roteren en/of spiegelen. Ook kun je allerlei effecten en filters toepassen, zoals: rode ogen verwijderen, sepia maken of helderheid en contrast bijstellen. Daarna kun je de foto downloaden of online bewaren.


Let op! De maximale grootte van een up te loaden foto is ongeveer 6 MB. Grote foto's worden ook automatisch verkleind naar 1024x768.

Overigens: pas op met het gebruiken van foto's die op het internet staan. Op de foto's rust auteursrecht! Gebruik dus foto's met een Creative Commons Licentie of uit het Publieke Domein.

Conclusie

  • FotoAanpassen.nl is een leuk en handig online fotobewerkingsprogramma en helemaal in het Nederlands.
  • De menu-optie "Bestel" geeft wellicht verwarring, maar je kunt jouw bewerkte foto gewoon downloaden:

 

Screenshot

Bron: http://edu-curator.blogspot.nl/

Website: www.printscreenshot.nl

Met de gratis webtool Print Screenshot maak je snel en eenvoudig schermafdrukken (screenshots) en voeg je teksten en vormen toe.

Gratis programmaatjes om schermafdrukken te maken en te bewerken zijn er genoeg op het internet te vinden. Het aardige van Print Screenshot is, dat je gewoon schermafdrukken kunt maken met de "Print Screen"-toets en daarna kunt voorzien van tekst en allerlei vormen,


Je maakt gewoon een schermafdruk door op de toets "Print Screen" te drukken. De schermafdruk wordt nu op je "klembord" geplaatst. Met de toetsencombinatie [Ctrl] + V plak je de schermafdruk in Print Screenshot en kun je (zie afbeelding 1)
  • de schermafdruk bijsnijden,
  • vrij tekenen (bijvoorbeeld pijlen) op de schermafdruk,
  • rechthoeken tekenen,
  • ovalen tekenen,
  • een tekstje op de schermafdruk typen, waarbij je de kleur van de tekstachtergrond, de kleur van de tekst en de lettergrootte kunt instellen.
Ook is het mogelijk schermafdrukken die al op je pc staan te uploaden en te bewerken.

Afbeelding 1

Is je schermafdruk naar wens, dan kun je deze downloaden als PNG, JPG, BMP of PDF of printen. Je kunt je schermafdruk ook online bewaren en delen op Facebook, Twitter of Google+. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2

Je kunt je schermafdruk ook versturen via e-mail.

Conclusie

  • Print Screenshot is een handige online tool als je zo nu en dan schermafdrukken maakt en hiervoor de "Print Screen"-toets op je toetsenbord gebruikt.
  • Je hoeft niets te installeren. Je kunt zo aan de gang, De tool is in het Nederlands.
  • Print Screenshot is gratis te gebruiken en je hoeft geen account aan te maken.

maandag 6 juli 2015

Water sites

Met de site Ons Water worden we bewust gemaakt van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is.We zullen de komende jaren meer moeten doen en meer moeten investeren om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden.

Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. We hebben het ook goed geregeld. Maar het is nooit af, en het is niet vanzelfsprekend.

Op de site vind je voorbeelden van projecten waar we aan schoon en veilig water werken. Tips voor waterbelevenissen. En bijzondere waterverhalen van mensen die in hun dagelijkse leven met water bezig zijn. Er komen steeds nieuwe projecten, tips, belevenissen en waterverhalen bij.



De site watereducatie is het portal voor het onderwijs op het gebied van water met o.a de watermanager een serious game voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De game bestaat uit twee modules: “Het Rivierengebied” en “De Zeeuws-Hollandse Delta”. In de game zitten leerlingen zelf aan de knoppen. Ze nemen de rol aan van watermanager, en moeten op zoek gaan naar een optimale oplossing voor watervraagstukken in deze twee gebieden. Dit kunnen ze doen door maatregelen aan te klikken en de effecten van die maatregelen te evalueren. Hoe beter ze het systeem inrichten, hoe meer punten ze krijgen.



Appnormaal diergedrag

Bron: www.dierenwelzijnsweb.nl

Met deze app zijn abnormale gedragingen van honden, varkens en paarden middels augmented reality in 3D te bekijken. De app is op allerlei manieren bruikbaar in onderwijs rondom diergedrag, maar ook interessant voor het grote publiek.

Voor deze app is een marker nodig. Deze is te downloaden via de kennisportal Dierenwelzijnsweb.


De app is te downloaden via iTunes.

Mindmap

Bron: http://www.scoop.it/t/educatief-internet

mindmaps‘ is een tool om zonder in te loggen, een account aan te maken of te registreren een mindmap te maken. Je kunt dus meteen aan de slag. Bovendien is ‘mindmaps‘ ‘open source‘ en dus helemaal gratis. 
Het programma werkt in de browsers die met HTML5 functionaliteiten en CSS3 kunnen omgaan, zoals Chrome 10+, Firefox 3.6+, Safari 5+, Opera 10.6+, IE9+. Het leuke is dat deze webtool erg intuïtief werkt. Je kunt de tool dus heel goed gebruiken op het digibord. En… – dat is helemaal mooi! – je kunt jouw mindmap opslaan als plaatje (Export As Image) op de harde schijf van je pc; in het bestandsformaat van het programma of rechtstreeks in de ‘cloud’ (Google Drive, Dropbox, Box), zodat je het later weer in ‘mindmaps’ kunt importeren om je mindmap desgewenst te wijzigen of aan te vullen (zie afbeelding 1 en 2).
afbeelding 1
 
afbeelding 2
 
 
Met de optie ‘Inspector’ kun je de lettergrootte wijzigen, je tekst ‘dik’ (bold), cursief (Italic) maken en doorstrepen. Ook kun je de kleur van de letters en de vertakkingen aanpassen. Met behulp van de ‘Navigator’ kun je de mindmap op het ‘canvas’ verplaatsen, vergroten (inzoomen) en verkleinen (uitzoomen). Zie afbeelding 3.