maandag 6 juli 2015

Mindmap

Bron: http://www.scoop.it/t/educatief-internet

mindmaps‘ is een tool om zonder in te loggen, een account aan te maken of te registreren een mindmap te maken. Je kunt dus meteen aan de slag. Bovendien is ‘mindmaps‘ ‘open source‘ en dus helemaal gratis. 
Het programma werkt in de browsers die met HTML5 functionaliteiten en CSS3 kunnen omgaan, zoals Chrome 10+, Firefox 3.6+, Safari 5+, Opera 10.6+, IE9+. Het leuke is dat deze webtool erg intuïtief werkt. Je kunt de tool dus heel goed gebruiken op het digibord. En… – dat is helemaal mooi! – je kunt jouw mindmap opslaan als plaatje (Export As Image) op de harde schijf van je pc; in het bestandsformaat van het programma of rechtstreeks in de ‘cloud’ (Google Drive, Dropbox, Box), zodat je het later weer in ‘mindmaps’ kunt importeren om je mindmap desgewenst te wijzigen of aan te vullen (zie afbeelding 1 en 2).
afbeelding 1
 
afbeelding 2
 
 
Met de optie ‘Inspector’ kun je de lettergrootte wijzigen, je tekst ‘dik’ (bold), cursief (Italic) maken en doorstrepen. Ook kun je de kleur van de letters en de vertakkingen aanpassen. Met behulp van de ‘Navigator’ kun je de mindmap op het ‘canvas’ verplaatsen, vergroten (inzoomen) en verkleinen (uitzoomen). Zie afbeelding 3.
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten