maandag 8 oktober 2012

Streaming video

Alle filmpjes van het Ontwikkelcentrum worden sinds kort als ‘streaming video’ via het onderwijsportaal aangeboden. Dat betekent dat ze sneller zijn af te spelen, én geschikt zijn voor gebruik op tablet en smartphone.
De gehele videocollectie van het Ontwikkelcentrum wordt nu via een nieuwe streaming videoserver aangeboden. De bestanden hoeven niet meer eerst gedownload te worden op de computer van de gebruiker, maar kunnen meteen worden afgespeeld. Dat scheelt tijd. Daarnaast kunnen de bestanden beter beschermd worden. Bovendien zijn de streaming video’s op elk mobiel apparaat af te spelen, zoals tablets, laptops en smartphones.


Beter toegankelijk lesmateriaal

Het videomateriaal is met deze techniek beter toegankelijk voor gebruik in het onderwijs. Video’s vormen vaak onderdeel van digitale lesmodules voor groene (v)mbo-opleidingen. Daarnaast zijn er ook losse video’s beschikbaar via het onderwijsportaal Groen Kennisnet. Deze zijn toegerust met een extra mogelijkheid: de gebruiker kan kiezen welke beeldkwaliteit gewenst is (resolutie van 240, 480, 720 of 1080 p).

Nog meer 'technische snufjes'

Het Ontwikkelcentrum werkt verder aan het vergroten van het gebruiksgemak en de kwaliteit van het lesmateriaal. In de volgende fase van dit project zal met een zogeheten ‘responsive techniek’ de server kunnen ‘zien’ welk device en welke verbinding de gebruiker heeft. Vervolgens wordt automatisch de beste beeldkwaliteit voor die situatie geleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten