maandag 13 augustus 2012

Apps


Teken

De nieuwe app ‘GGD Teek’ informeert gebruikers landelijk over teken en tekenbeten. Nu het tekenseizoen in volle gang is, is aandacht voor deze beestjes erg belangrijk. De GGD Teek app is de eerste app afkomstig van de GGD Zeeland en vanaf nu gratis verkrijgbaar voor de iPhone en iPad.
iPhone schermafdruk 1De app biedt onder meer informatie over het herkennen van teken en tekenbeten, waar teken zijn, hoe je een tekenbeet kunt voorkomen en wat je moet doen bij een beet. Daarnaast bevat de app een animatiefilmpje waarin wordt uitgelegd hoe je een teek verwijdert. Ook kun je via de app melding maken bij de Tekenradar waar en wanneer je gebeten bent.

Vooral in Zeeland hebben teken de aandacht. In vergelijking met de andere provincies komen in bepaalde gebieden van Zeeland de meeste teken met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken voor. Op Schouwen-Duiveland komen de meeste besmette teken voor.

Meer informatie over de GGD Teek app is te vinden in de App store Mogelijk komt op termijn de app ook beschikbaar voor androidgebruikers.


Blik op groen

Met haar eerste applicatie voor smartphone en tablet laat het Ontwikkelcentrum een breder publiek kennismaken met haar digitaal lesmateriaal. Via de applicatie ‘Blik op Groen’ zijn 30 video’s te bekijken.
schermafbeelding blik op groen app 
De video’s die via deze -gratis beschikbare- app beschikbaar worden gesteld, zijn een dwarsdoorsnede van het lesmateriaal(praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo) voor verschillende vakrichtingen en niveaus. Zo is er voor mbo een video te bekijken over de conditiescore van het paard, het onderhouden van tuinvijvers of een 3D-animatie over plantenfysiologie (transportsysteem plant).
De video’s uit de app waren voor Helicon al beschikbaar via het onderwijsportaal van Groen Kennisnet. Dertig video’s zijn nu, in verband met deze nieuwe toepassing, voor iedereen vrij toegankelijk gemaakt. Wij hebben via het ECC-abonnement onbeperkt toegang tot het lesmateriaal van het Ontwikkelcentrum op Groen Kennisnet.

De app is via iTunes beschikbaar in de App Store van Apple en in de Play Market (Android).

Vissengids app

Met de Vissengids App van Sportvisserij Nederland kun je eenvoudig en snel alle zoetwater- en zeevissen van Nederland doorzoeken, bekijken en determineren. De Vissengids App is een aanvulling op de succesvolle boekjes ‘De Nederlandse zoetwatervissen’ en ‘Nederlandse Zeevissen’, die sinds vorig jaar ook online zijn te bekijken. De app biedt sportvissers, biologen en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om ook mobiel vissoorten te bekijken en determineren.


Ook deze app is te downloaden via de App Store

Geen opmerkingen:

Een reactie posten