dinsdag 3 juli 2012

Natuurportal

Bron: Groenkennisnet
 
Op de site Natuurportal wordt kennis over bos-, natuur-, en landschapsbeheer, uit onderzoek en praktijk, samengebracht en ontsloten. Via de zoekfunctie (bovenin) kun je gericht en integraal zoeken in kennissites, onderzoeksrapporten en praktijkadviezen.
 
Nu de zoekfunctie van Groen Kennisnet is vernieuwd, kun je ook op natuurportal.nl nog beter informatie en kennis vinden. De vorig jaar gelanceerde site is het startpunt om kennis over bos- en natuurbeheer te vinden en te delen. Ze is een satelietsite van Groen Kennisnet. De zoekfunctie is net zoals bij GKN het hart van de portal en beschikt over dezelfde functionaliteiten als GKN.

 
De zoekresultaten worden gepresenteerd in een overzichtspagina waarbinnen je je zoekfunctie kunt verfijnen op ‘facetten’ zoals jaar van publicatie, soort publicatie of auteur.
Zoek je bijvoorbeeld op EHS, de Ecologische HoofdStructuur, dan vindt je meer dan 1000 bronnen uit de collectie van Groen Kennisnet. Met een paar klikken kun je je zoekopdracht verfijnen. In vier tabbladen krijg je ook een overzicht van relevante websites, projecten of nieuwsberichten die op natuurportal.nl verschenen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten